Stall Lutfi Kolgjini - Hem för champions!

Uppfödning

Lutfi Kolgjinis stora intresse har alltid varit att studera blodslinjer. Otroligt många timmars studerande av stamboken genom åren har givit resultat och framförallt kunnande. Allt för att på bästa sätt bilda sig en egen uppfattning.

Genom åren har bolaget inhandlat och själv tagit fram ett stort antal fölston och många vägar har prövats för att få fram den ultimata travhästen.

Revenue är hittills vår bästa uppfödning, men det är många som kommer underifrån. Joke Face och Juggle Face är några. Alla hästar med kennelnamnet ”Face” har sett dagens första ljus på våra anläggningar. Huvudmålet har varit att föda upp Svenskfödda travare men nu går verksamheten mer och mer över på att föda upp hästar i Franska stamboken, alltså födda i Frankrike. Vi provar också med ett par andra länder, bl.a. Danmark.

De senaste åren har bolaget gjort stora investeringar just i Frankrike och köpt ett antal mycket intressanta franska fölston. Vår första riktiga kull av franskfödda hästar är födda år 2011.

En stor strävan med uppfödningen för oss är att ”ta en häst hela vägen” - från planeringen på skrivbordet mor kontra far, föda upp, träna fram och sedan vinna de stora loppen. Raja Mirchi, född och uppväxt i Vomb är ett sådant exempel.